Welke wijn past bij welk gerecht? Een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze een diner organiseren of uit eten gaan. Het kiezen van de juiste wijn kan een gerecht naar een hoger niveau tillen en de smaken versterken. Maar hoe weet je welke wijn het beste past bij welk gerecht? In deze blog gaan we op onderzoek uit en geven we je handige tips en tricks.

De basisregels

Er zijn een aantal basisregels die je kunt volgen bij het kiezen van een wijn bij een gerecht. Zo is het belangrijk om te kijken naar de smaken en ingrediënten van het gerecht. Een lichte wijn past bijvoorbeeld beter bij een licht gerecht en een zwaardere wijn bij een zwaarder gerecht. Ook is het goed om rekening te houden met de bereidingswijze van het gerecht. Bij een gerecht met veel kruiden en specerijen kun je beter kiezen voor een wijn met een wat sterkere smaak, zodat de wijn niet wegvalt bij de smaken van het gerecht.

Astrid en Thérèse

Een goed voorbeeld van een wijn die goed past bij verschillende gerechten is de wijn van Astrid en Thérèse. Deze wijn is gemaakt door de bekende presentatrice Astrid Joosten en haar zus Thérèse. De wijn is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een Chardonnay, Merlot en een rosé. Deze wijnen zijn perfect te combineren met verschillende gerechten, van vis en gevogelte tot rood vlees en salades.

Combinaties

Er zijn natuurlijk talloze combinaties mogelijk tussen wijn en gerechten. Een aantal klassieke voorbeelden zijn bijvoorbeeld een Chardonnay bij visgerechten, een Pinot Noir bij gevogelte en een Merlot bij rood vlees. Maar er zijn ook verrassende combinaties mogelijk, zoals een rosé bij een pittig gerecht of een Riesling bij een Aziatisch gerecht. Het is vooral een kwestie van experimenteren en ontdekken wat jouw favoriete combinaties zijn.

Proef en ontdek

Uiteindelijk is het belangrijkste om te onthouden dat er geen vaste regels zijn voor het combineren van wijn en gerechten. Het is vooral een kwestie van proeven en ontdekken wat jij lekker vindt. Daarnaast is het ook leuk om eens een wijnproeverij te bezoeken of een wijn-spijs cursus te volgen. Zo kun je meer leren over de verschillende smaken en combinaties en word je een echte wijnkenner.

Dus de volgende keer dat je een diner organiseert of uit eten gaat, weet je nu beter welke wijn het beste past bij welk gerecht. Vergeet niet om te experimenteren met wijnen van Astrid Joosten en te genieten van de heerlijke combinaties die er mogelijk zijn. Proost!