De horeca is een uiterst competitieve sector. Waar jouw restaurant zich ook bevindt, er zijn waarschijnlijk altijd wel tientallen concurrenten in de buurt die allemaal om hetzelfde publiek vechten. Juist daarom is het belangrijk om unieke marketingideeën te gebruiken om je echt van andere restaurants te onderscheiden.

 

Reclame is vaak de eerste stap in dat traject, omdat dit meestal de eerste interactie is die een potentiële klant met jouw bedrijf heeft. Hier zijn enkele creatieve ideeën voor restaurant advertenties om jou op weg te helpen.

Ontwerp grote posters voor in je restaurant

 

Jouw restaurant kan met grote en unieke posters aangekleed worden om zo de aandacht van voorbijgangers te trekken. Ze kunnen ook binnen in het restaurant gebruikt worden. Om op deze wijze met enkele van je nieuwste menu-items, combo’s, kortingen en loyale klanten rewards te pronken.

 

Zorg ervoor dat deze posters soortgelijke kleuren en ontwerpen als jouw bedrijf gebruikt. Als je voedsel foto’s gaat gebruiken, zorg er dan voor dat het afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn. Voeg onderaan eventueel een QR-code toe zodat mensen deze voor meer informatie kunnen scannen. Je zou dit overigens ook met unieke krijtbord reclame aan kunnen vullen.

Laat jouw branding met trots zien

 

Als de klanten jouw restaurant met een take-out item met de naam van jouw restaurant erop,  verlaten dan wordt dit automatisch een wandelende advertentie voor jouw bedrijf. Plaats de naam en logo van je restaurant dus prominent op afhaal tassen, koffiebekers, enzovoort.

 

In plaats van volledig op maat gemaakte papieren en plastic producten te bestellen, kun je natuurlijk ook een rol stickers bestellen met het logo van jouw restaurant hierop om deze op afhaal tassen en voedselcontainers te plakken.

Het gebruik van flyers

 

Flyers lijkt daarnaast misschien een ouderwetse manier van adverteren, maar er is een reden waarom het zo lang blijft hangen. Ze zijn gewoon perfect om jouw restaurant aan de gemeenschap voor te stellen. Dit is vooral het geval als jouw restaurant zich in een gebied met veel voetverkeer bevindt. Laat een medewerker van jouw personeel dan flyers bij de ingang van je restaurant uitdelen. Je kunt ze natuurlijk ook in de plaatselijke brievenbussen achterlaten.

Het gebruik van autostickers

 

Autostickers en wraps zijn één van de beste manieren om jouw reclameberichten te verspreiden. Ze zijn veelzijdig en komen in verschillende vormen, maten en materialen voor. Om zo aan al jouw communicatiebehoeften te voldoen!

 

In de gemakzuchtige wereld van vandaag maken steeds meer restaurants meer dan ooit gebruik van bezorg- en cateringvoertuigen. Aangezien elk voertuig elke dag weer door duizenden potentiële klanten gezien kan worden, is het logisch om van mobiele auto advertenties te profiteren.

 

Deze autostickers zijn één van de beste manieren om jouw restaurant te promoten. Want deze auto wrap reclame werkt immers 24 uur per dag, 7 dagen per week voor jou! Je kunt daarnaast ook unieke en gratis bumperstickers aan loyale klanten uitdelen. Om zo je naamsbekendheid verder te vergroten.

Facebook locatie targeting

 

Facebook is een populair platform voor individuen om nieuwe dingen te leren, zoals restaurants. De helft van de Facebook gebruikers gebruikt dit platform om nieuwe eetgelegenheden te vinden. Op jouw lokale omgeving gerichte Facebook advertenties kunnen daarom een uitstekende plek zijn om met je reclame boodschappen te beginnen.

 

Met de eenvoudig aanpasbare advertentie beheerder van Facebook kun je met verschillende doelen veel verschillende soorten advertenties op Facebook maken. Je kunt bijvoorbeeld een lead advertentie maken waarbij het belangrijkste doel is om e-mailadressen van klanten te verzamelen die in jouw laatste promotie geïnteresseerd zijn.

Instagram advertenties

 

Instagram is een andere geweldige manier om jouw bedrijf op de markt te brengen en dagelijks met je klanten in contact te komen. Het is misschien zelfs het belangrijkste sociale netwerk voor jouw restaurant. Klanten plaatsen immers graag foto’s van hun eten op Instagram met de daarbij behorende hashtags. Als gevolg hiervan neemt de populariteit van Instagram voor restaurant advertenties ook gestaag toe. Instagram is daarom voor zowel kleine als grote restaurants een perfecte plek om hun bedrijf te promoten. En bezoekers op een visueel aantrekkelijke manier aan te trekken.

YouTube advertenties

 

YouTube heeft wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers. Dat is ongeveer driekwart van alle internetgebruikers! Dus als jouw restaurant marketingstrategie geen YouTube content omvat, dan loop je mogelijk iets mis. Plaats hier om deze reden zeker leuke promotionele video’s.

 

Het doel van alles dat je hebt gelezen, is om jouw bedrijf zo optimaal te promoten. Zelfs kleine veranderingen kunnen dan soms grote voordelen opleveren als het om de reclame voor jouw restaurant gaat. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je de creativiteit en authenticiteit hoog in het vaandel hebt staan. En als het ene advertentieplatform niet voor jou werkt, wijzig deze dan en probeer het elders. Er zijn eindeloze mogelijkheden. Dus wees creatief, creëer iets bijzonders en leuks. En ga ervoor!